POLPETTONE DI TONNO









POLPETTONE DI TONNO NONNA BIRI:


Ingredienti per 6 persone:

400 grammi tonno

5 patate medie
50 grammi capperi 
3-4 alici
olio evo
cetriolo per la decorazione

1) Bollite le patate dopo averle lavate per bene (20 minuti di cottura) con sufficiente acqua.

2) Frullate il tonno con i capperi dissalati e le alici.

3) Dopo la cottura schiacciate le patate con una forchetta in una terrina insieme a tutto il tonno.

4) Prendete una pirofila tipo quella della mia foto e formate un profilo di pesce come meglio vi viene ed aggiungete un po' di cetriolo tagliato fine per la decorazione del piatto.

Una squisitezza degna della nonna!!!


TUNAFISH MEATLOAF NONNA BIRI:


Ingredients for 6 persons:

400 grams of tunafish from the box; 5 medium potatoes; 50 grams of capers; 3-4 anchovies; extravirgin olive oil ; mixed pickles for decoration

1) Boil the potatoes after having washed them properly (20 minutes of boiling) with sufficient water.

2) After the boiling mix thouroughly or better squeeze the potatoes manually with a fork in a bowl together with the tunafish.

3) After having removed really well the salt from the capers, wash them well and cut them very tiny with the anchovies, joining them to the compound of tunafish and potatoes and complete the meatloaf.

4) Take a big plate form like the one from my picture and form a profile of a fish the best you can and join a bit of pickles cut finelly for the decoration of the dish.

A delicious plate which represents the great ability of grandma!!!

THUNFISCH PASTETE OHNE TEIG NONNA BIRI:

Zutaten fuer 6 Personen:

400 Gramm Thunfisch aus der Dose ; 5 mittelgrosse Kartoffel; 50 Gramm Kapern; 3-4 Sardellen; Olivenoel Extravergine; suess-saure Gurke zum verzieren

1) Kocht die Kartoffel 20 minutenlang, nachdem ihr sie sorgfaeltig gewaschen habt, mit ausreichend Wasser.

2) Nach dem Kochen, mixt oder besser zerquetscht die Kartoffeln mit einer Gabel in einer Schuessel zusammen mit dem Thunfisch.

3) Entfernt das Salz von den Kapern und wascht sie sehr gut, schneidet sie duenn zusammen mit den Sardellen, fuegt sie der Mischung von Kartoffeln und Thunfisch hinzu und vervollstaendigt die Pastete.

4) Auf einem grossen Teller wie auf meinem Photo formt einen Fisch so gut wie moeglich. Tut duenn geschnittene Gewuerzgurke dazu zum Verzieren.

Ein wunderbarer Teller von Grossmutter!!


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